Tesla har börjat acceptera Dogecoin som betalningsmetod

Home » Nyheter » Tesla har börjat acceptera Dogecoin som betalningsmetod

Dogecoin, som började som ett internskämt på nätforumet Reddit, har sannerligen gått en lång väg sen den först introducerades i december 2013. Nu har även Elon Musk gjort det möjligt att betala med hjälp av kryptovalutan på Teslas hemsida.

Det var i samband med den explosionsartade värdeökningen på Dogecoin under 2021 som VDn för elbilsföretaget Elon Musk tweetade att företaget skulle börja ta emot betalningar i valutan. Någonting som fick priset att gå upp ännu mer.

Vad kan man köpa med Dogecoin på Teslas hemsida?

Även om Elon Musks tweet antydde att man skulle kunna köpa hela bilar med hjälp av kryptovalutan. Blev det inte riktigt så i slutändan. Trots detta är Tesla det största företaget som har börjat erbjuda betalningsmöjligheter med hjälp utav kryptovalutan. Många entusiaster ser det som ett oerhört viktigt steg på vägen mot normalisering av kryptovalutor som betalningsmedel.

På Teslas hemsida så kan man köpa kläder och annan merchandise med hjälp utav Dogecoin. Det finns också specifika kollektioner och föremål som man enbart kan köpa med hjälp utav Dogecoin.

Hur gör man för att handla på Teslas hemsida med hjälp utav Dogecoin?

Som vi tidigare har nämnt så går det inte att köpa någon av Teslas bilar med hjälp utav Dogecoin. Om du är intresserad utav att använda dig utav Dogecoin på hemsidan så är föremål som går att köpa med valutan märkta med ett pris i Dogecoin. Du lägger sedan till detta i din korg och får sedan en adress att skicka pengarna till.